Новини и съобщения

viber image

ОТБОРЪТ НА 133 СУ – ПОБЕДИТЕЛ В ГРАДСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА ДЕВОЙКИ VIII- X КЛАС И ШАМПИОНИ НА ГРАД СОФИЯ

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с  подготовката на учебните зали за провеждане на ДЗИ и НВО на 19.05.2017г.,  учебните часове и дейностите при целодневната организация на учебния ден на 18.05.2017г. ще се проведат с намалена продължителност за втора смяна, както следва:

  • II- VII клас- 30 минути

  • Приключване на дейностите при целодневна организация на учебния ден (занимални): 17:30 часа.                                                                                                 Молим всички родители да създадат организация за прирбиране на учениците не по-късно от 17:40ч

Напомняме, че поради провеждане на НВО и ДЗИ  дните 19.05.2017г. и 22.05.2017г. са неучебни.

Протоколи с резултатите на явилите се ученици от IV клас от участието им в областния кръг на Националнито математическо състезание „Европейско кенгуру“, проведен на 18.03.2017 г. в град София.

ПРОТОКОЛ с КЛАСИРАНЕ на учениците от IV клас от Областен кръг на националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, проведен на 18 март 2017 г.

ПРОТОКОЛ с РЕЗУЛТАТИТЕ на учениците от IV клас от Областен кръг на националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, проведен на 18 март 2017 г

На 04.05.2017г. от 18.30ч. в Актова зала на 133 СУ ще се проведе информационна среща с родителите на завършващите седми клас ученици.

 

 

На 02 април /неделя/ 2017 г. от 11:00 ч. в 133 СУ „А.С.Пушкин“ ще се проведе международното състезание „Лингвистично кенгуру” 

„ЛИНГВИСТИЧНО КЕНГУРУ“ ще се проведе, както следва:

По английски и руски  език за възрастовите групи: 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 клас;

Продължителността на състезанието е 75 минути.

Форматът е тест, който включва 40 задачи с пет избираеми отговора, от които само един е верният.

Повечето от въпросите имат занимателен характер. Откриването на верните отговори изисква лексикални и граматически знания съответно по английски, немски или руски език, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита, характерни съответно за Англия, Германия или Русия.

Състезанието няма за цел да проверява постиженията на учениците във връзка с изучавания от тях материал в училище. Забавният и игрови елемент в него е предназначен за обогатяване на общата култура на участниците, за развиване на логическо мислене и мотивира за бъдещи  по-задълбочени занимания.

„Лингвистично кенгуру” ще се проведе в два кръга – училищен и национален:

–          Училищен кръг – ще се проведе по училища на 02 април /неделя/ 2017 г. от 11:00 ч.;

–          Национален кръг – ще се проведе в гр. София през юни, като датата все още не е определена.

До участие в Националния кръг се допускат първите пет участника с най-висок резултат за страната (не от всяко училище) от всеки клас, а не от всяка възрастова група.

Най-добре представилите се ще бъдат поканени на официална церемония по награждаване, на която ще бъдат връчени грамоти и предметни награди.

Индивидуалната такса правоучастие е 6 лв.   Записване при учителите по чужд език. Краен срок за записване и заплащане на таксата за участие-31.03.2017г.


133 СУ „А.С.Пушкин“ набира ученици от12 до 16г. за включване в  Младежки противопожарни отряди (МПО)

“Млад огнеборец”

Повече за МПО 

Заяления за записване приема г-жа Илияна Димова до 03.04.2017г.


На фолклорния конкурс „Орфеево изворче“, проведен на 18.03.2017 г. в Стара Загора, ученичката от 8в клас

Весела Асенова спечели златен медал.
Гордеем се с нея !


На Областния кръг на олимпиадата по български език и литература първо място в София зае ученичката от 8в клас Мария Минева.

ГОРДЕЕМ СЕ С НЕЯ!
НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

Първокласниците от 133 СУ „А.С.Пушкин“ пред паметника на Цар Освободител“

 

 Учебници за 2016-2017 учебна година- гимназиален етап


На 15.10.20015 в 133 СОУ „А.С.Пушкин” беше открит новият кабинет по руски език „Москва”. Кабинетът е оборудван с  интерактивна дъска, настолен компютър, преносим компютър, мултимедиен проектор и мултифункционален принтер. Цялото съвременно оборудване е дарение от Правителството на Москва.

На откриването присъствуваха г-жа Ваня Кастрева, зам.министър на МОН, Робърт Шестаков, първи секретар, представител на министерството на образованието и науката на Руската федерация, г-н Борис Громов , директор на Московския културно-делови център „Дом на Москва” в София, г-н Сергей Смитюшенко представител на Россътрудничество в България-директор на Руския културно информационен център в София, г-жа Вергиния Стоянова, кмет на район „Средец”.

Директорът на 133 СОУ г-жа Даниела Борисова беше наградена с медал  „За развитие на руско-българскто хуманитарно сътрудничество” от Представитеството на Россътрудничество в България.

В 133 СОУ са изградени тематични чуждоезикови кабинети: „Златен пръстен”, „Петерхов”, „Санкт Петербург”, както и „Лондон”, „Кембридж”,”Париж”, „Лоара”, „Лазурен бряг” и „Тайпе”.

Кабинети с българска тематика: „Култура”, „Златният век”, „Царевград-Търнов”, „Независимост”, „Фолклор” , „Природа” .

 


 

На 24.04.2015г гости на 133 СОУ бяха посланикът на Тайван в Атина н.пр Пол Чанг и посланикът на Суверенния Малтийски орден в София н.пр. Камило Дзуколи. Те откриха обновения компютърен кабинет „Тайпе“, обзаведен с нови 11 компютъра, мултимедиен проектор и екран, които са дарение за 133 СОУ. На откриванео присъства и г-н Тодор Чобанов – зам.кмет на Столична община.

Коледен базар в 133 СОУ с дядо Коледа20.11.2014г Н.пр. Ксвие Лапер дьо Кабан – посланник на република Франция в България връчва орден „Кавалер на академичните палми“ на г-жа Любка Леви – преподавател по Френски език в 133 СОУ.Мадам Леви е наградена с този орден от министъра на образованието на република Франция, за своя принос за популяризирането на френския език и култура в България. Посещение на н.пр. Ксвие Лапер дьо Кабан – посланник на република Франция в България – 13.10.2014г. Награда за колектива на 133 СОУ1. Репортаж от Нова телевизияУченици от 133 СОУ „осиновиха“ деца от дом           2. Репортаж от БНТ                  50 стипендии за ученици от България в Русия3. Репортаж по БНТ по случай националния празник – 3 март 2014г – венец от 133 СОУ

>
.
4.Мениджър за един ден – Нона Банкова ученичка от 133 СОУ – Началник на РИО СофияНа 12 март 2014 г. за поредна година РИО – София-град се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт- България „Мениджър за един ден“. На стола на началника на РИО – София-град седна г-ца Нона Банкова, ученичка в XI клас от 133 СОУ „А. С. Пушкин“, която успешно се справи с предизвикателството на деня и се включи активно във всички дейности и ангажименти на г-жа Ваня Кастрева. В края на работния ден Нона получи своя сертификат за постижение с пожеланието да сбъдне мечтите си за личностна и професионална реализация


.5.133 СОУ има своя национален първенец на олимпиадата по руски език 2014 год. – АННА ИЛИЯНОВА АВРАМОВА VIII клас


 
Връзки

© Gavrailov design: admin@133sou.com

Comments are closed